Podozriví mladíci sa vlámali do Detského domova. V zberných surovinách našiel muníciu. Obvinení oddychovali celú noc v cudzom dome.

10.11.2011 Celý región

Podozriví mladíci sa vlámali do Detského domova:
Svidnícki policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Podozrivé mladistvé osoby zo Svidníka dňa 8.11.2011 v čase okolo 19.00 hod. cez pootvorené okno vnikli do objektu Detského domova, na Ulici SNP vo Svidníku. Pričom ukradli detské oblečenie doposiaľ nezisteného množstva. Pre Detský domov vo Svidníku spôsobili škodu krádežou vo výške približne 100,- Eur.

V zberných surovinách našiel muníciu:
Dňa 9.11.2011 oznámil na policajnú linku 46 ročný muž bytom Krivany, okres Sabinov, nález munície. Počas triedenia železného šrotu v zberných surovinách, ktorých je majiteľom a ktoré sa nachádzajú v mieste jeho trvalého bydliska našiel 1 ks delostreleckej munície z II. svetovej vojny. Vyslaná policajná hliadka na mieste vykonala šetrenie, pričom po potvrdení oznámenia miesto zabezpečila. Na miesto bol privolaný pyrotechnik, ktorý muníciu zaistil a prevzal k likvidácii.

Obvinení oddychovali celú noc v cudzom dome:
Popradskí policajti dňa 8.11.2011 obvinili z prečinu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru spáchaného formou spolupáchateľstva 4 osoby ( 18 ročného mladíka z Veľkej Lomnice, 15 a 16 ročné dievčatá a 14 ročného mladíka z Huncoviec.) Obvinení po vzájomnej dohode dňa 04.11.2011 o 18.00 hod. v Poprade na Ulici Matejovskej bez súhlasu majiteľov vošli cez pootvorenú bránu do dvora rodinného domu. Spolumajiteľkou domu je 48 ročná žena bytom Poprad, Ulica mládeže. Obvinení prešli cez záhradu až k rodinnému domu a cez rozbité dvojkrídlové okno spoločne vošli dnu. Do kuchyne a do obývacej izby vošli za účelom odpočinku, kde neoprávnene spolu zotrvali až do 06.30 hod. dňa 05.11.2011. Pričom týmto konaním protiprávne obsadili dom iného.
Obvinený 18 ročný mladík bol umiestnený do cely policajného zaistenia a dňa 09.11.2011 bol uznesením Okresného súdu v Poprade vzatý do väzby.
 

Vyberte región